В Україні експлуатуватимуть дороги, як в Європі

В Україні експлуатуватимуть дороги, як в Європі

Уряд підтримав зміни до Концепції реформування системи державного управління автодорогами загального користування та затвердив план заходів з її реалізації. Відповідний проект розпорядження Кабінету Міністрів України `Деякі питання реформування системи державного управління автомобільними дорогами загального користування` було винесено на розгляд Уряду Віце-прем’єр-міністром України – Міністром інфраструктури Борисом Колесніковим.

Серед основних заходів, які заплановано провести відповідно до прийнятої Концепції, - передача близько 122 тис. км. доріг місцевого значення разом із відповідним фінансуванням місцевим адміністраціям. Таким чином, реалізація концепції дасть змогу розширити повноваження і підвищити відповідальність місцевих органів виконавчої влади за управління автомобільними дорогами місцевого значення.

Також буде проведена реструктуризація Державної акціонерної компанії `Автомобільні дороги України`. Задля створення конкурентного середовища та підвищенню якості робіт на ринку з експлуатації доріг планується залучати приватні компанії.

Міністерство інфраструктури при розробці та реалізації своїх стратегій та планів керується інтересами громадян. Зокрема, у частині експлуатації доріг загального користування пріоритетне завдання – створення умов для безпечного та комфортного пересування громадян українськими автошляхами.

Відтак виконання концепції та заходів з її реалізації не лише поліпшить стан автодоріг, а сприятиме покращенню рівня життя українців та міжнародному іміджу України, повідомляє прес-служба відомства.

Нагадаємо, експерти стверджують, що загальний рівень готовності автодоріг до Євро-2012 – 70%.

http://ukraine2012.gov.ua/
Ідентифікатор: 9199