В Україні будуть модернізуватися навчальні заклади з застосуванням енергоефективних технологій
Фото Міністерства освіти і науки, молоді та спорту

В Україні будуть модернізуватися навчальні заклади з застосуванням енергоефективних технологій

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту, Мінрегіон, Агентство екологічних інвестицій і Міненерговугілля приступлять до розробки та поетапного впровадження програми заміщення газу іншими альтернативними дешевшими видами палива шкільні котельні. Саме таке розпорядження було дано на засіданні Кабінету Міністрів.

Ця програма буде фінансуватися з бюджету країни. Для цього Міністерство фінансів зі свого боку виділить цільове фінансування в бюджеті наступного року.

Також увага приділятиметься утепленню будівель, встановленню сучасних систем терморегуляції приміщень, які експлуатуються з різною інтенсивністю в різний час доби.

В Україні все є приклади успішного застосування передових методів енергозбереження в навчальних закладах. Наприклад: у київській школі № 18 тепло та гаряча вода забезпечується тепловим насосом, в донецькій Парасковіевской школі-інтернаті встановлені сонячні батареї, в 6 районах Чернігівської області навчальні заклади повністю перейшли на використання торфобрікетів, у Черкаській області 2 школи використовують котли піролізного типу. Але це тільки крапля в морі.
Ідентифікатор: 9216