Мінрегіон пропонуватиме фінансувати лише перспективні недобудови
Олена Сердюк для BAU.ua

Мінрегіон пропонуватиме фінансувати лише перспективні недобудови

Як повідомляють в прес-центрі Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, загалом, у об’єкти незавершеного будівництва в Україні вкладено державні та приватні кошти обсягом 262 млрд. грн. Тільки центральні органи виконавчої влади, які будують житло, мають 243 недобудованих житлових будинки, де вже освоєно понад 1 млрд. гривень.
`Кількість заритих у землю грошей така, що треба приймати рішення: добудовувати, змінювати цільове призначення, продавати або ліквідувати`, – переконаний Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк. `Міністерство пропонуватиме, починаючи з 2012 року фінансувати з державного та місцевого бюджетів тільки недобудови, і тільки ті, по яких прийнято рішення доцільності продовження будівництва`, – підкреслив А. Близнюк.
За його словами, Мінрегіон пропонуватиме також ряд організаційних кроків, спрямованих на розв’язання проблеми довгобудів. Зокрема, створення спеціальної координаційної ради з визначення доцільності добудови кожного об’єкта державної та комунальної власності, формування переліку об’єктів на середньострокову перспективу. Необхідне також визначення джерел фінансування добудов з державного бюджету на 2012 рік. Крім того, опрацьовуватимуть доцільність запровадження місцевого будівельного збору, який би направлявся на об’єкти незавершеного будівництва за прогресивною ставкою залежно від перевищення терміну будівництва, а також доцільність створення державного будівельного банку.
Ідентифікатор: 9240