У Херсонській області будуть розвивати сонячну енергетику
Фото Херсонської обласної державної адміністрації

У Херсонській області будуть розвивати сонячну енергетику

Слідом за Кримським півостровом, іноземні компанії, які працюють у сфері зведення об`єктів альтернативної енергетики, зацікавилися Херсонською областю.

Днями відбулася зустріч голови Херсонської обласної державної адміністрації Миколи Костяка з радником Прем`єр-міністра України Володимиром Семиноженком та іноземною делегацією у складі: Мартін Баєр - генеральний директор групи компаній `Star`, Ян Райхільд і Мілан Боднар - представники групи компаній `Star` (Чехія ).

Як зазначив Микола Костяк, найбільш актуальними територіями для розвитку сонячної енергетики є Арабатська стрілка і пустеля з рівнинною поверхнею. На Арабатській стрілці відчувається гостра нестача електроенергії, хоч і задіяні всі потужності з електропостачання регіону. А відведення під альтернативну енергетику пустинній території, яка займає площу 160 тисяч гектар, це не тільки можливість розмістити великі потужності для споживання сонячної енергії, але і відмінне використання земель, які не придатні для сільськогосподарських робіт.

У рамках співробітництва в Херсонській області планують будівництво сонячних станцій потужністю 30 - 50 МВт, а також впровадити малі локальні системи в селах і створити екологічного селища, в якому розмістити сонячні батареї на дахах будинків.
Ідентифікатор: 9242