Київ оновив більше 100 фасадів до Євро
Фото Інформаційний центр Україна 2012

Київ оновив більше 100 фасадів до Євро

У центрі столиці до Дня незалежності України відремонтували 123 фасади будинків. Роботи проводять в межах підготовки 1,5-км зони навколо НСК `Олімпійського` до Євро-2012.

Як повідомили Інфоцентру `Україна-2012` у Головному управлінні Євро Київської міської державної адміністрації, місто відремонтує до турніру на чверть більше фасадів, ніж планувалося раніше. Кошти знайдені на ремонт ще 57 фасадів, тож до ЧЄ наразі передбачається оновити вже 295 будинків.
На сьогодні у Шевченківському районі відремонтували 36 фасадів, у Голосіївському – 46 та у Печерському - 41. Роботи планують завершити до 1 жовтня 2011 року.

Від ідеї розмалювати будинки зображеннями старого Києва місцева влада також не відмовилася. Передбачається, що до чемпіонату у 1,5-км зоні навколо `Олімпійського` кольоровими малюнками у стилі графіті розфарбують бокові стіни 5-7 будинків, які видно з проїжджої частини вулиці.
За інформацією управління, зараз розробляється проект розпорядження, яким оголосять конкурс на кращі проекти зображень старого Києва. І вже у наступному році майстри виконають свої композиції на будівлях.

Нагадаємо, під час ремонтних робіт зберігають історичні фасади будівель, які відносяться до культурної спадщини, відтворюють у первинному вигляді всі елементи ліпного та цегляного декору. Також ремонтують покрівлю, водозливні труби, покриття карнизів та інше.

http://ukraine2012.gov.ua/
Ідентифікатор: 9255