Henkel розробила новий поліуретановий клей для вітряків
Фото Henkel

Henkel розробила новий поліуретановий клей для вітряків

Німецька компанія Henkel представила свою нову розробку - поліуретановий клей Macroplast UK 1340, який дозволяє зробити лопаті вітряків ще швидше.

Тенденції щодо використання у світі альтернативних джерел енергії ставлять перед виробниками вітряної енергії завдання із забезпечення економічно вигідних і життєздатних рішень на ринку. Однією з пріоритетних завдань галузі вітроенергетики є зниження питомих витрат і досягнення швидкої окупності інвестицій. Використання нових матеріалів вносить важливий внесок.

У виробництві гвинтових лопатей одним з очевидних способів прискорення процесу може бути використання поліуретанових клеїв. Традиційно використовувалися двокомпонентні епоксидні смоли. Хоча ці матеріали задовольняють надзвичайно високі механічні характеристики, вони швидко досягають своєї межі, коли мова заходить про автоматизацію виробництва.

Поліуретановий клей Macroplast UK 1340 задовольняє механічні вимоги для використання в промисловості щодо створення вітряків і робить виробництво лопатей більш ефективним, завдяки також прискореної швидкості полімеризації.

Новинка успішно пройшла навантажувальні тести в інституті Фраунгофера для енергії вітру і IWES. Зразок піддали напруженням і деформаціям, які зазвичай відбуваються протягом 20 років. Клейові з`єднання 40-метрової лопаті без будь-яких проблем пройшли статичні і динамічні випробування, зазначені в стандарті IEC 61400-23.
Ідентифікатор: 9278