Британці придумали будинок для подорожей
Фото Inhabitat.com

Британці придумали будинок для подорожей

Архітектурне бюро Kingsley Architects розробило екологічно чистий плавучий будинок, який є не тільки житлом на воді, але і багатофункціональним транспортним засобом.

Незвичайний у всіх відносинах SolarHome - це інноваційний варіант житла, яке дає можливість своєму власникові жити максимально близько до природи, подорожувати в будь-який час по річках і озерах своєї батьківщини, - і при цьому не відчувати похідних незручностей.

Власник першого в світі сонячного будинку зможе в рази знизити витрату електрики завдяки панорамному засклінню більшості внутрішніх приміщень. Сонячна енергія від панелей на даху використовується за дуже раціональною схемою. Так, наприклад, світло включається тільки тоді, коли небесне світило відправляється на спокій, а мешканці SolarHome ще не готові послідувати його прикладу.

Кухня, вітальня і деякі інші приміщення розташовані під широким навісом-тентом, що дозволяє використовувати всі переваги наскрізної вентиляції. Спальні господаря та його гостей надійно укриті від негоди в задній частині судна. Вузька прогулянкова палуба по периметру човна і широкий майданчик на кормі служать багатофункціональною терасою цього плавучого будинку.

Варто зазначити, що плавучий ковчег повністю автономний: системи очищення води та електропостачання на цьому `автомобілі-амфібії` працюють тільки за рахунок енергії сонця. Для ефективної фільтрації дощової води частина даху цього незвичайного житла засіяна травою. У повністю автономному режимі SolarHome може використовуватися протягом 6-12 місяців, а після пришвартовки до берега легко підключається до місцевих систем електро-і водопостачання.

http://prian.ru/
Ідентифікатор: 9310