Наомі Кемпбелл побудувала будинок у вигляді ока
Фото: Inhabitat

Наомі Кемпбелл побудувала будинок у вигляді ока

На одному з острівців Туреччини за бажанням супермоделі було зведено сучасний, екологічно безпечний будинок. З висоти пташиного польоту, а може бути, навіть і з космосу, він повторює своїми обрисами стародавній єгипетський символ - Око Гора.

Чим саме керувалася топ-модель і актриса, коли вирішила обзавестися настільки багатозначним житлом, невідомо. Неясно і те, чому будинок у формі правого ока єгипетського божества з`явився в Туреччині. Однак якщо звернутися до відповідної літератури, то можна дізнатися, що Око Гора здатний захистити від будь-яких неприємностей, причому як в земній, так і в загробному житті.

За даними Inhabitat, у величезній будівлі є як мінімум п`ять просторих салонів-віталень і 25 приміщень, обладнаних під спальні. Сама будівля була спроектована Луїсом де Гаррідо, молодим архітектором з Іспанії. Претензійний дизайн-проект став найдивовижнішим подарунком на день народження Наомі. Будь архітектор на планеті, мабуть, пожертвував би чим завгодно, щоб роздобути це замовлення. За словами іспанського щасливчика, працюючи для Наомі, він не був обмежений ні в засобах, ні у творчій фантазії.

Багаторівневий центральний купол будинку представляє собою ідеальну півсферу і покоїться на сталевому каркасі. Під куполом, в атріумі, розташована простора тераса ландшафтна з панорамними видами. Ідеально підігнані скляні панелі дозволяють, залежно від часу доби, милуватися зоряним небом над головою або ніжитися в ласкавих променях сонячного світла, а що виникає при цьому парниковий ефект сприяє природному опалення будівлі. Для захисту від палючого спеки в жарку пору року використовуються вбудовані похилі жалюзі і додаткові `віддушини` для ефективної припливної вентиляції.

Завдяки величезним сонячним панелям, продуманим системам по збору дощової води і переробки стічних вод, будинок повністю автономний. Він може акумулювати і дуже економно витрачати великі запаси електроенергії та питної води, не забруднює навколишнє середовище, а його господиня, напевно, з оптимізмом `дивиться` у майбутнє.

http://prian.ru/
Ідентифікатор: 9341