Споживання щебеню в Росії в 2011 році складе близько 290 млн куб. м
Фото FreePhotosBank

Споживання щебеню в Росії в 2011 році складе близько 290 млн куб. м

На підставі даних про виробництво і споживання щебеню в 2006-2010 рр.. на території Росії з основних виробників і сегментам споживання фахівцями ІА `INFOLine` був складений прогноз виробництва і споживання щебеню до 2015 року. Даний прогноз представлений трьома базовими сценаріями розвитку (песимістичний, оптимістичний і найбільш імовірний) і розрахований з урахуванням основних тенденцій і чинників, які швидше за все будуть надавати найбільший вплив на динаміку розвитку галузі.

До таких факторів належать федеральні і регіональні цільові програми, інвестиційні проекти в сфері житлового та нежитлового будівництва, а також будівництва об`єктів транспортної інфраструктури і т.д. Також фахівцями компанії був сформований баланс ринку щебеню Росії в 2010 році з сегментацією по федеральних округах, що включає в себе дані про виробництво, споживання, експорту, імпорту, а також відвантаження і постачання щебеню з округу в округ. Складання даного балансу було здійснено на підставі даних підприємств-виробників, Федеральної Митної служби, а також даних Росстату, скоригованих відповідно методиками та оцінками фахівців.

У червні 2011 року було проведено моніторинг цін на ринку нерудних будівельних матеріалів РФ, дані якого лягли в основу цінового розділу дослідження. За результатами цінового моніторингу була отримана динаміка цін виробників, імпортерів і дилерів на базі аналізу прайс-листів та реальних комерційних пропозицій і побудований прогноз цін на щебінь в Росії до 2015 року. Також у дослідженні наведено детальний аналіз зовнішньоторговельного обороту щебеню та гравію (імпорту та експорту), за результатами якого описана довгострокова динаміка експорту та імпорту щебеню в розрізі країн і постачальників, а також сформований прогноз експорту та імпорту до 2015 року.

http://marketing.rbc.ru/
Ідентифікатор: 9444