Для придбання доступного житла розширили джерела фінансування
Юрій Зінькевич

Для придбання доступного житла розширили джерела фінансування

Як повідомляють у Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, для розширення джерел фінансування придбання доступного житла між `Державним фондом сприяння молодіжному житловому будівництву` і Акціонерним товариством `Дочірній банк `Сбербанк Росії` був підписаний договір про співпрацю.

Згідно договору, банк може надавати кредит для будівництва доступного житла в обсязі до 70% його вартості, строком до 30 років під 14-16% річних під заставу наявного житла або майнові права на об`єкт.

Для завершення будівництва можуть надаватися кредити для будинків, які включені до переліку об`єктів, яким можуть спрямовуватися кошти в рамках реалізації програми будівництва доступного житла. Також забудовники можуть самі укласти договір про співпрацю з банком.

В даний час банк співпрацює з Акціонерним товариством холдинговою компанією `Київміськбуд`, яким до участі в програмі запропоновано 12 об`єктів, розташованих у Житомирській, Луганській, Полтавській областях, м. Києві та м. Севастополі. Також банком розглядається можливість налагодження співпраці ще з чотирма забудовниками, об`єкти яких беруть участь в реалізації цієї державної програми.
Ідентифікатор: 9549