Будинок для життя в пустелі
Iwan Baan

Будинок для життя в пустелі

Будинок у Чихуахуа є частиною спільноти гольф-клубу в пустелі в північному районі Мексики. Будинок був розрахований на особливі кліматичні умови в цій місцевості, так як температура може змінюватись на цілих двадцять градусів.

Будинок був побудований з білого бетону і скла і частково знаходиться під землею, використовуючи температуру грунту, щоб збалансувати перепади температур. Скатний дах обумовлений ​​розташуванням житла в межах традиційної громади, за правилами якої не менше 80% даху повинні знаходиться під кутом і уникати `сучасного` представлення. Тому серія скатних дахів реалізована як одна безперервна поверхня. Цей штучний рельєф зливається з природою.

Серія панорамних вікон, відкриті патіо та різноманітні тераси забезпечують будинок великою кількістю природного світла, вентиляцією і приголомшливим видом на навколишнє середовище.

З боку вулиці будівля сприймається як єдиний білий об`єм з дерев`яними віконницями, але, після входу в притулок, інтер`єр перетворюється у складний і динамічний простір.

Житлова площа складає 450 м2.
Спроектований студією Productora.
Ідентифікатор: 9626