Спалювання побутового сміття стане альтернативним джерелом енергії
Антоніна Семененко для BAU.ua

Спалювання побутового сміття стане альтернативним джерелом енергії

Щоб стимулювати виробництво електричної та теплової енергії з твердих побутових відходів і, тим самим вирішувати питання звалищ, був розроблений і поданий на розгляд Комітету з питань ПЕК, ядерної політики та ядерної безпеки закон, який встановлює `зелений` тариф на отримання енергії таким способом.

На сьогодні в Україні традиційним способом роботи зі сміттям є його складування. Загальна площа полігонів становить майже 3 тис. га, це не враховуючи несанкціонованих звалищ, і їх стан не відповідає вимогам екологічної безпеки. Щоб боротися з цією проблемою системно, був розроблений Закон `Про внесення змін до деяких законів України щодо встановлення `зеленого` тарифу на електричну енергію, вироблену з твердих побутових відходів`.

Згідно положень, наведених у законі, виробництво енергії з твердих побутових відходів прирівняють до альтернативних джерел. І на енергію, отриману таким способом, буде діяти пільговий тариф. Цьому альтернативному джерелу збираються присвоїти коефіцієнт не нижче 2,3. Це має зацікавити інвесторів вкладати кошти в будівництво і впровадження подібних установок.

Законопроект буде працювати для об`єктів, які запустять після набрання ним чинності.
Ідентифікатор: 9657