Підвели підсумки українського незалежного конкурсу `зелених` проектів
Фото Activ Solar

Підвели підсумки українського незалежного конкурсу `зелених` проектів

В Україні провели незалежний конкурс з оцінки комерційних і соціальних `зелених` проектів - Green Awards Ukraine 2011. Міжнародне європейське журі оцінювало надані проекти в два етапи:
1 - інтерактивне голосування;
2 - публічний захист.

Днями були озвучені переможці в різних категоріях.
У категорії `Кращий проект в сфері оновлюваної енергетики` перше місце було віддано сонячного парку `Охотнікове` (на 100 000 мегават-годин електроенергії на рік) компанії Activ Solar, будівництво якого було завершено цієї осені.

`Кращий проект в сфері енергоефективності` - `Інновація з глибин землі` з впровадження теплових насосів на шахті `Благодатна` від компанії ДТЕК.

`Краща` зелена` програма для підприємства` - реконструкція системи теплопостачання в місті Харкові, впроваджена комунальним підприємством `Харківські теплові мережі`.

`Кращий проект `зеленого` офісу` - зелений офіс як демонстраційно-навчальний центр сонцезахисних рішень компанії `Манеж`.

`Краща `зелена` технологія / інновація` - унікальна комплексна технологія води ECOMIX від `Екософт`. Технологія також стала переможцем у номінації `Кращий проект в сфері водопостачання та очищення стічних вод`.

Компанія `ГрінКо` застосувала європейський досвід поводження з відходами і за це отримала перше місце в категорії `Кращий проект в сфері поводження з відходами`.
Ідентифікатор: 9663