У 2012 році сталої енергетики Україна продовжить курс збільшення частки відновлюваної енергії
Фото Activ Solar

У 2012 році сталої енергетики Україна продовжить курс збільшення частки відновлюваної енергії

2012 був проголошений роком стало енергетики. І як заявили в Агентстві Госенергоеффектівності, Україна продовжить працювати у напрямі збільшення частки поновлюваних джерел енергії, щоб не тільки зберегти, а й прискорити темпи реалізації. Що доповнює рішення влади в цьому році повністю вирішити проблему енергетичної залежності України.

У минулому році в Україні було вироблено понад 300 млн. кВт / год електроенергії з поновлюваних джерел. Що дозволило тільки за перше півріччя заощадити 0,8 млрд. м3 газу.

За останній рік велися роботи з регулювання нормативно-правових актів у цьому напрямку. Також було отримано гранд в рамках Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та навколишнього середовища (EPS). На фінансування 7 проектів було виділено 31 млн. євро. Проект реалізується у Тернополі, Житомирі, Львові, Миколаєві, Рівному, Запоріжжі та демо-проекти ще в 10 муніципалітетах. Міжнародний банк реконструкції та розвитку відкрив кредитну лінію для енергоефективних проектів у розмірі 200 млн. доларів.

Також з досягнень минулого року, необхідно відзначити відкриття сонячної електростанції `Перово` і сонячного парку `Охотникове` в Криму.

Також у планах влади збільшити обсяги власного видобутку газу, переводити ТЕЦ на вугілля, а також вести політику збільшення енергоефективності та реалізувати проекти енергозбереження.
Ідентифікатор: 9730