Київський міжнародний меблевий форум (KIFF) і виставка MTKT Innovation відкрилися
Фото КМКЯ

Київський міжнародний меблевий форум (KIFF) і виставка MTKT Innovation відкрилися

14 березня в Києві відкрилася найбільша в Україні подія меблевої галузі - 9 Київський міжнародний меблевий форум (KIFF) і 20-я міжнародна виставка MTKT Innovation, яка охоплює всі сфери меблевого виробництва.
Учасники - більше 500 провідних компаній з 14 країн. Свої національні експозиції представили Італія, Румунія, Німеччина і Туреччина. Експозиції учасників розташовані на 30 тисячах квадратних метрів у 4 павільйонах. Виставку відвідає понад 20 000 професіоналів меблевої галузі, дизайнерів і архітекторів.

Ми впевнені в нашому успіху, про це говорять показники наших виставок - сказав на офіційному відкритті Володимир Іванов - генеральний директор Київського міжнародного контрактовий ярмарок - організатора виставки.

Президент Української асоціації меблевиків Дмитро Дячук подякував організаторам. `У нашій асоціації знадяться більш 120 виробників, 60% з них регулярно беруть участь в KIFF. Ради запросити всіх до участі в спеціалізованому конкурсі `Інновація року`, де беруть участь не тільки виробники меблів, але і комплектуючих `, - повідомив він.

Надзвичайний і Повноважний Посол Румунії в Україну Корнел Іонеску впевнений в хороших результатах участі в KIFF національної експозиції своєї країни. `Румунія бере участь в KIFF вже 9 разів, в цей раз представлено 11 учасників. Ці компанії продовжують кращі традиції румунських меблів. На сьогоднішній день експорт румунських меблів в Україну складае близько 5 млн. євро і ми сподіваємося на збільшення цього показника. Україна орієнтується на новий стиль життя і ми готові це запропонувати `, - розповів він.

Відомий італійський архітектор Лука Скакетті вважає, що майбутнє меблевої галузі - за українськими фахівцями: `В Італії злиття меблевиків і архітекторів пройшло давно, в Україні це тільки починається. Італія досягла певного стандарту, і розвиватися далі складно. Українські меблярі можуть робити багато чого, знайти золоту середину між традиціями і сучасністю. Вважаю, що в найближчому майбутньому Україна зможе робити свої колоритні українські меблі, базуючись на національних традиціях`, - зазначив він.

Центром KIFF став унікальний проект `Вітріна.Рітейл`, на сцені якого представлені роботи українських і зарубіжних дизайнерів і архітекторів. В рамках KIFF відбудуться майстер-класи Валерії Янніллі (Valeria Iannilli), Луки Скакетті (Luca Scacchetti), Миколи Тікоцці (Nicola Ticozzi), пройдуть заходи для дизайнерів, архітекторів, виробників і постачальників меблів і предметів дизайну.

Київський міжнародний меблевий форум і MTKT Innovation будуть працювати до 17 березня.

Організатор - Київський міжнародний контрактовий ярмарок.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
Ідентифікатор: 9811