Конференція `Ринок дверей України` на InterBudExpo
Олена Сердюк для BAU.ua

Конференція `Ринок дверей України` на InterBudExpo

Експерти прогнозують зростання попиту на двері сегменту `середній` і `середній плюс`.

Обсяг реалізації міжкімнатних дверей в 2012 році практично не зміниться, але частка економ-сегмента зменшиться на користь дверей вищого класу. У цьому впевнений генеральний директор `Belwooddoors` (Мінськ) Віталій Василевич, про що заявив на конференції `Ринок дверей України` в рамках виставки InterBudExpo 2012.

У роботі першої конференції про ринок дверей взяли участь керівники провідних компаній з виробництва міжкімнатних і вхідних дверей і фурнітури, найбільших оптових компаній та дистриб`юторів, а також представники спеціалізованої дверної роздрібної торгівлі.

За прогнозами Василевича, обсяг реалізації міжкімнатних дверей в 2012 році збережеться на рівні 2011 року - 2,4 млн. блоків, причому основне збільшення продажів припаде на III - IV квартали. Частка економ-сегмента (вартість до 1 тис. грн. за блок) зменшиться. Попит на двері в сегментах `середній` (1600-2600 грн. / блок) і `середній плюс` (2600-5000 грн. / блок) може продемонструвати зростання на 5%.

При цьому Ігор Дробітько, директор компанії `Абвер` (Чернігів), очікує розширення низькоцінового сегмента на ринку вхідних дверей в 2012 році. Він зазначив, що загальний попит на двері виросте, при цьому вітчизняні виробники будуть поступово зміщуватися з дорогого в середній ціновий сегмент. За словами експерта, хорошим індикатором майбутніх трендів є виставка InterBudExpo, де на сьогодні вже представлено багато новинок українського виробництва середньоцінової категорії.

У європейській дверній моді зараз чітко простежується відхід від класики і перехід до стилю модерн. На найбільших виставках Європи переважають двері з комбінуванням глянсових і матових поверхонь, штучних і натуральних матеріалів. Також представлені опціональні двері, наприклад, з вбудованим плазмовим екраном.

За словами Олександра Скиби, комерційного директора ГК `Бекар` (Москва), в сегменті дверей зі штучною обробкою зараз входять в моду яскраві кольори, структурні малюнки і грубий декор. Виробники дверей з натуральних матеріалів роблять упор на пантографи, складне фрезерування і використання криволінійних поверхонь.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
Ідентифікатор: 9831