У BASF розробили софт для проектування пасивних будинків
Фото: BASF

У BASF розробили софт для проектування пасивних будинків

У компанії BASF спільно з дочірнім проектно-консалтинговим інститутом Luwoge consult був розроблений віртуальний консультант для фахівців - програма `Розрахунковий Комплекс`.

В основу програми покладено стандарт Інституту пасивного будинку. Розрахунковий комплекс побудований на серії стратегій, які показали свою ефективність у вже реалізованих проектах, і автоматизує основні розрахунки, що дозволяє проектній групі працювати з меншим числом найважливіших параметрів.

Інструмент складається з 10 основних розділів: Трансфер ноу-хау, Опрацювання вузлів, Робота над містками холоду, Підбір матеріалів, Розрахунок енергоспоживання, Аналіз еко-ефективності,.. Контроль вимог законодавства (національних стандартів). Для більш детальної підтримки є 4 додаткові модуля з сервісною підтримкою від Luwoge consult.

У компанії заявляють, що новинка викликала небувалий ажіотаж серед досвідчених експертів. Вона дозволяє заощадити час і ресурси при виборі стратегії, що, за різними оцінками, є найбільш відповідальним етапом проектування пасивних та енергоефективних будинків класу вище B +.

Вперше на території РФ і СНД програма буде представлена ​​на московській будівельній виставці `Мосбілд` 11 квітня 2012 року.
Ідентифікатор: 9842