BASF представляє покращений Neopor Plus

Концерн BASF постійно вдосконалює свою лінійку продукції Neopor ®. Покращений ізоляційний матеріал Neopor Plus зі спіненого полістиролу має розрахунковий показник теплопровідності, рівним 0,030 Вт/м*K, що робить його кращим в Європі ізоляційним матеріалом такого роду. Крім того, Neopor Plus забезпечує можливість раціонального використання. Відповідно до існуючих німецьких стандартів при використанні Neopor Plus можливо добитися показника теплопровідності 0,031 Вт/м*K при об`ємній щільності менше 20 кг/м3. Для порівняння: теплопровідність стандартного білого спіненого полістиролу при аналогічній об`ємній щільності значно нижче - 0,035 Вт/м*K.

Таким чином, високоефективний ізоляційний матеріал Neopor Plus є економічним рішенням, наприклад, для ізоляції плоских дахів. Грегор Хаферкемпер (Gregor Haverkemper), менеджер по продуктах Neopor концерну BASF, сказав: `З урахуванням того, що Neopor Plus поєднує в собі такі властивості, як висока міцність при стисненні і низька теплопровідність, ми з нашими партнерами можемо запропонувати споживачам продукт, оптимізований для використання на дахах такого типу. Якщо мова йде про ізоляцію плоских дахів, Neopor Plus є економічним рішенням. Середній показник тиску стиснення (DAA дм) при герметизації відповідно до DIN V 4108-10 становить 100 кПа.

Спінені полістироли в цілому є найбільш переважними при виборі матеріали для ізоляції плоских дахів. Вони виключно зручні з точки зору герметизації, що перешкоджає проникненню води, а при обробці матеріалів не утворюється пилу, здатної викликати роздратування. Якщо необхідно забезпечити ізоляцію скатного даху і не допустити проникнення води, ми також рекомендуємо використовувати плити з спіненого полістиролу. Ізоляційні плити, зроблені з матеріалу Neopor, можуть виготовлятися з урахуванням конструкції конкретної даху.

У той же час ізоляційні матеріали Neopor як і раніше найбільш широко використовуються в складі композитних систем для зовнішньої теплоізоляції (ETICS). Покращений Neopor Plus також забезпечує додаткові переваги при використанні в складі систем ETICS за рахунок більш високих ізоляційних показників. Вони дозволяють використовувати плити меншої товщини, що забезпечує більшу гнучкість для архітекторів і фахівців, що відповідають за планування.

Сріблясто-сірий колір матеріалу Neopor пов`язаний з використанням при його виробництві частинок графіту, які також забезпечують йому більш високі експлуатаційні характеристики. У порівнянні зі стандартним білим спіненим полістиролом ізоляційні характеристики Neopor на 20% вище. Концерн BASF вивів на ринок нову сировину, що отримало назву Neopor, близько 10 років тому. Новий матеріал завоював популярність після виведення на ринки всіх європейських країн. Тепер він користується успіхом і в споживачів в США, і в країнах Азії. Нещодавно Neopor був відзначений нагородою, присудженої від імені уряду Південної Кореї, на Другій виставці екологічних будівельних матеріалів та технологій (2nd Green Construction Technology and Building Materials Awards). Це означає, що в усьому світі сріблясто-сірі ізоляційні панелі, виготовлені з Neopor, поступово стають стандартним варіантом при виборі матеріалів для ізоляції фасадів будівель.

У грудні 2011 р. концерн BASF оголосив про свої плани по поступовому збільшенню виробничих потужностей з випуску Neopor на заводі в Людвігсхафені приблизно на 60 000 тонн до жовтня 2013.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
Ідентифікатор: 9908