Альтернативна енергетика для зневоднених районів
Фото: Eole Water SAS

Альтернативна енергетика для зневоднених районів

Дуже цікаву розробку представила французька компанія `Eole Water SAS` - вітряну турбіну `WMS1000`, яка не тільки забезпечує електроенергією, а й водою. Таке рішення, на думку компанії, ідеально підійде для віддалених районів, які, найчастіше, не мають доступу до чистої питної води та електроенергії.

Турбіна обладнана компресором, як осушувачем, який обробляє повітряні потоки для отримання конденсату, який потім перетворять в чисту питну воду (до 1000 літрів кожен день). Природно, що в більш сухих районах турбіна буде виробляти меншу кількість води, ніж у більш вологому кліматі. В даний час, встановлений прототип в пустелі поблизу Абу-Дабі і він в змозі виготовляти 62 літрів води на годину.

У компанії стверджують, що одна турбіна WMS1000 може забезпечити достатню кількість води для села від двох до трьох тисяч чоловік. Розрахований на роботу до 20 років. Здатна генерувати 30 кВт.

Якщо район страждає тільки від нестачі води, то в компанії є розробки видобутку води, при підключенні генератора до мережі або від сонячних батарей.
Ідентифікатор: 9916