Яскраво-червоний проект доступного житла
Фото: ACXT

Яскраво-червоний проект доступного житла

В Іспанії був побудований П-подібний комплекс соціального житла, спроектований іспанськими дизайнерами зі студії ACXT.

Яскраво-червона будова від 4 до 7 поверхів з високою вежею на 20 поверхів складається з 242 доступних квартир навколо зеленого атріуму. Кожна квартира розташована так, щоб отримувати максимум сонячного світла і зберігати недоторканність приватного життя. Тому спальні виходять у двір, а кухня і їдальня - на вулицю. Загальна орієнтація будівлі на південний схід. У квартирі центр займає кластер приміщень з водопроводом - сан-вузли і зона готування на кухні.

Підвал йде на 2 поверхи вниз і в ньому знаходяться всі технічні приміщення і паркування, решта простору віддано під житлові квартири.

Всі споруди згруповані навколо центральної осі будівлі і вентилюються через безперервний воздуховод. Це дозволило уникнути наявності на дахах типових труб.

Центральна система опалення складається з когенераційної установки, яка споживає газ для отримання 70 кВт електроенергії та 109 кВт теплової енергії в одному процесі. Велика частина тепла генерується при охолодженні двигуна і вихлопних газів. Виробництво та управління своєю енергією дозволяє значно економити на оплаті за електроенергію.

Загальна площа проекту склала 28 700 м2.
Ідентифікатор: 9939