Bosch починає будівництво нового наукового центру
Фото: Bosch

Bosch починає будівництво нового наукового центру

Новий науковий центр компанії Bosch буде розташований в Renningen, Німеччина. Він стане глобальним центром науково-дослідницької мережі компанії.

Будівництво планують провести протягом двох років. На площі 110 000 м2 розмістять 14 нових будівель. Орієнтовна вартість будівництва складе близько 160 млн. євро.

Архітектура дванадцяти з чотирнадцяти будівель буде нагадувати будівлю університету. На першому етапі будівництва вони будуть розподілені на 32 га північної частини ділянки. Дво-і триповерхові будівлі будуть з`єднані між собою скляними переходами. В середині містечка розіб`ють сади та водойми. Останні також будуть використовуватися для збору дощової води і охолодження будівель.

При зведенні будівель будуть застосовуватися екологічно чисті будівельні технології, серед яких рекуперація тепла, яка візьме на себе 50% потреб в опаленні. Крім збору дощової води і охолодження, у водоймах буде використовуватися мембранні системи очистки води. Власна система фільтрації дозволить економити близько 30 000 м3 чистої питної води на рік.

На зелених дахах поставлять мережу сонячних панелей. В системах опалення, кондиціонування повітря та контролі доступу компанія буде застосовувати власні рішення. Також це стосується охоронної та пожежної сигналізації.

Наукова робота в центрі буде зосереджена на матеріалах, методах і технологіях, а також розробці інноваційних систем і комплектуючих для виробничих процесів. Цент збере в себе відповідні підрозділи, які зараз розкидані по декількох містах.
Ідентифікатор: 9965