У Китаї планують побудувати найвищий хмарочос за 90 днів
Фото: Broad Sustainable Building

У Китаї планують побудувати найвищий хмарочос за 90 днів

Китайська компанія `Broad Sustainable Building` (BSB) заявила про свої амбітні плани - побудувати найвищий екологічний хмарочос `Sky City` в місті Чанша (провінція Хунань) всього за 90 днів.

220-поверхова будівля буде зводитися за принципом збірної конструкції і 95% висотки буде виготовлено на заводі. Само зведення планують розпочати у листопаді 2012 і завершити в січні 2013 року.
У компанії впевнені, що їх `інноваційна технологія будівництва` дозволить їм вкластися в терміни. За плечима BSB зведення 30-поверхового готелю за 15 днів по цій технології (в грудні 2011 року).

83% площі планують відвести під житлові приміщення, 5% - готелі, 3% - школи, 3% - лікарня, 3% - магазини, ресторани та ін.
На конструкцію піде близько 20 млн. тонн сталі. У будівлі будуть функціонувати 104 ліфта. Архітектура будівлі спеціально розроблена сейсмічно стійкою, щоб витримати 9-бальний землетрус (6 балів - стандарт для міста).

У концепцію будівлі закладено дуже низьке енергоспоживання, тому буде застосовуватися 15-сантиметрова ізоляція, системи рекуперації повітря, неелектричні кондиціонери. У освітленні будуть застосовуватися світлодіодні рішення.

Інвестиції складуть 628 млн. доларів.
Ідентифікатор: 9980