Проекти повторного використання: офіси зі складу
James Steinkamp, Steinkamp Photography

Проекти повторного використання: офіси зі складу

Можливо, реконструкція занедбаного складу в офісні приміщення не така цікава, як зробити готель з колишнього заводу по виробництву вапняку, але чиказькій компанії `Walsh Construction` вдалося реконструювати будівлю в зразок енергозберігаючого будови.

Триповерховий бетонний каркас був перероблений в чотириповерхову будівлю за проектом архітектурної компанії `Solomon Cordwell Buenz`.

Розробники спробували звести до мінімуму відходи при будівництві, тому цегла, яка застосовувалась в старих зовнішніх стінах, була повторно використана для внутрішніх перегородок.

Зелений дах використовує кілька водозберігаючих систем, включаючи збір дощової води, яка влітку використовується для зрошення.

Всередині будівлі організована природна вентиляція, а також управління тепловими потоками через стельові вентилятори для відкритих офісних площ.

Енергоефективні системи, які використовуються по всій будівлі, повинні принести щорічну економію енергії в розмірі близько 51%. Будівлі було присвоєно платиновий рівень сертифікації LEED. Це означає, що були отримані 80 балів і вище з 100 можливих. Будова оцінювалася за 5 основних категоріях: стійкість, водозберігання, енергетика і атмосфера, матеріали і ресурси, якість повітря в приміщеннях.
Ідентифікатор: 10010