Виставка `Фасад in design - 2012` організовує фестиваль екостійкої архітектури `Зелений проект`
Метеор

Виставка `Фасад in design - 2012` організовує фестиваль екостійкої архітектури `Зелений проект`

У зв`язку з глобальним потеплінням та економічною кризою, виникла необхідність в більш економному і, в той же час, ефективному використанні природних ресурсів у всіх сферах життєдіяльності людини. Найбільш наочно і багатообіцяюче виглядають проекти з енергозбереження в сфері будівництва.

  На даний момент основне завдання сучасної будівельної індустрії - це впровадження енергоефективних технологій в процеси проектування будівель. Необхідність у розвитку цього напряму визнають більшість найбільших світових будівельних компаній, які вже до 2013 року планують укласти на реалізацію `Зелених будинків` не менше половини всіх своїх контрактів. Більш того, в найближчому майбутньому застосування енергоефективних технологій стане самим оптимальним засобом для зниження собівартості будівництва. Так як, початкові вкладення на будівництво будівлі компенсуються за 3-5 років його експлуатації.

 Україна займає друге місце в Європі за обсягами споживання енергії. І екологічне будівництво енергоефективних будинків - це наше майбутнє! Першим кроком у розвитку еко-технологій в Дніпропетровській області став початок будівництва екокомплекса в с. Новоолександрівка в квітні 2012 року, з ініціативи вчених Придніпровської державної академії будівництва та архітектори (ПДАБА). Надалі екоселище забезпечить проживання близько 300 жителів і матиме власну соціально-побутову інфраструктуру. При будівництві житлових будинків використовуються тільки екологічно чисті матеріали.

 У зв`язку із збільшеним інтересом до даної теми, вперше з 2 по 5 жовтня 2012 року в рамках 24-ї Національної виставки енергоефективного будівництва і дизайну `Фасад in design - 2012` пройде фестиваль екостійкого архітектури `Зелений проект`, організаторами якого виступають один з провідних світових журналів про архітектуру `Detail Russia` і виставкова компанія Експо-центр `Метеор`.

Основна мета фестивалю `Зелений проект` - донести інформацію про інноваційні технології в архітектурі і будівництві не тільки до архітекторів та фахівців будівельної галузі, а також до всього населення країни. Розкрити перспективні напрямки будівництва та реконструкції будівель, в основі яких лежить принцип ощадливого використання первинних і вторинних ресурсів, застосування енергоефективних будівельних матеріалів, нешкідлива утилізація і скорочення будівельних відходів.

В рамках фестивалю відбудеться ряд заходів, які допоможуть розкрити тему енергоефективної і екостійкого архітектури, серед яких:
1. Огляд-конкурс робіт на тему `екостійкого середу проживання`. Участь у конкурсі надасть можливість вітчизняним та зарубіжним архітекторам, а також студентам продемонструвати свої роботи з використанням енергоефективних та енергозберігаючих технологій потенційним замовникам, виробникам, будівельним і проектувальним компаніям.
2. Майстер-класи від відомих архітекторів і професіоналів даної галузі:
 - Член Спілки німецьких архітекторів (BDA), володар містобудівної премії Німеччини за один житловий об`єкт у Гамбурзі і учасник архітектурних виставок, у тому числі в архітектурній галереї `Аїді` в Берліні, `Арх. - Москва ` в Москві - Сергій Чобан
- Редактор журналу `Detail green` - Якоб Шоф.
Доповідачі розкажуть про нові тренди розвитку напрямку енергоефективного будівництва, матеріалах, практиці проектування, а також розкриють секрети і можливості роботи в ланцюжку `замовник-архітектор-виробник-будівельник`.
3. Круглий стіл з виробниками, забудовниками, архітекторами та представниками Дніпропетровської обласної державної адміністрації, в рамках якого фахівці проаналізують програму реконструкції будівель, визначать пріоритетні напрямки розвитку, проекти та плани роботи на наступний рік, а також розглянуть енергопитання, перед початком опалювального сезону.

Дізнайтеся більше інформації про економне, енергоефективності та екологічному будівництві з 2 по 5 жовтня на виставці `Фасад in design - 2012`!
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
Ідентифікатор: 10043