Ринок України отримає новітні добавки для бетону
Фото: BASF

Ринок України отримає новітні добавки для бетону

7 серпня 2012р. відбулося відкриття першого виробництва хімічних добавок в бетон концерну BASF в Росії і СНД на базі виробничого комплексу концерну в Подільському районі (Московська область). Існуюча розвинена інфраструктура дозволить швидко організувати і налагодити процеси виробництва і поставки продуктів на ринки Росії та України.

Нове виробництво допоможе концерну BASF ще більше відповідати особливим вимогам регіональних будівельних ринків. Фахівці BASF розробили рецептури добавок у відповідності до вимог локальних виробників цементу. Крім того, розробляються рецептури добавок спеціально для забезпечення оптимальних характеристик в конкретних сегментах ринку, тобто для товарного бетону, збірного бетону, виробництва бетонних виробів, для зимового бетонування, а також для будівельних розчинів, дорожнього будівництва і мостових конструкцій.

На території комплексу в Подільському районі буде виготовлятися понад 30 видів добавок, включаючи продукти останнього покоління на основі ефірів полікарбоксилату (PCE). Серед них Glenium - суперпластифікатор, що поліпшує плинність або рухливість бетонної суміші, а також міцність і довговічність затверділого бетону, і RheoMatrix ® добавка для отримання самоущільнуючої бетонної суміші.

Виробництво добавок для бетону повністю автоматизовано. Сучасне обладнання та методи, відповідні стандартам BASF, забезпечують високий рівень охорони праці і техніки безпеки, а також заходів з охорони здоров`я і захисту навколишнього середовища при дотриманні всіх правових норм.

У лабораторії, розташованої на території виробничого комплексу, здійснюється строгий вхідний контроль якості сировини і готової продукції. На майданчику був побудований навчально-інформаційний центр BASF для проведення інформаційних практичних семінарів для клієнтів та партнерів компанії. Всі інформаційні програми розробляються з урахуванням знань і досвіду висококваліфікованих фахівців з метою придбання і відпрацювання слухачами практичних навичок і вмінь.

`Росія і СНД - дуже привабливий для нас ринок. В останні роки будівельна промисловість цих країн демонструвала серйозне зростання, і ми вважаємо, що дана позитивна тенденція збережеться і в майбутньому. Вкладання коштів в місцеве виробництво добавок дозволяє обслуговувати клієнтів з більшою ефективністю і гнучкістю `, - заявив Тільман Краух, глава дивізіону BASF Будівельна хімія.

Генеральний директор ТОВ `БАСФ Будівельні системи` Сергій Анатолійович Ветли зазначає: `У Росії та Україні будівельним компаніям потрібно все більше і більше високоякісного бетону для реалізації проектів. Це призводить до постійно зростаючого попиту на добавки BASF і є серйозною підставою для запуску локального виробництва, орієнтованого на ці ринки `.

Концерн BASF постачає продукцію будівельної хімії на російський ринок уже 10 років. Проекти, реалізовані за допомогою продукції і професійного досвіду компанії BASF, включають спортивні об`єкти в Сочі, великі будівельні об`єкти транспортної інфраструктури Владивостоку, що зводяться до саміту АТЕС-2012, і металургійні комплекси на Уралі. Підготовка до чемпіонату Європи в Україні з футболу 2012 проводилася з використанням передової продукції BASF.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
Ідентифікатор: 10070