У Росії розроблений екологічний стандарт для теплоізоляційних матеріалів
Фото: Екологічний союз

У Росії розроблений екологічний стандарт для теплоізоляційних матеріалів

Відповідаючи на все зростаючу потребу ринку, Екологічний союз за сприяння Росстандарта розробив екологічний стандарт СТО ЛШ 1.05.5760-11-1.0 `Теплоізоляційні матеріали`.

Завдяки Екологічному союзу, який розробив і впровадив систему, на території Росії працює екологічна сертифікація `Листок життя`, яка визнана за кордоном. Вона використовує екологічні стандарти для добровільної сертифікації продуктів або послуг, які завдають мінімальної шкоди навколишньому середовищу протягом усього свого життєвого циклу (від видобутку сировини до упаковки). Компанія, яка пройшла сертифікацію і отримала сертифікат, має право використовувати в рекламних матеріалах Знак: `Листок життя - Екомаркування`, `Листок життя - Екоофіс`, `Листок життя - Екоготель` і `Листок життя - Екопродукт`, який тепер зможуть отримати виробники теплоізоляційних матеріалів.

До роботи над єдиним екологічним стандартом для будівельних теплоізоляційних матеріалів приступили після звернень цілого ряду діючих на ринку великих компаній-виробників за екологічною сертифікацією. Експерти провели глибокий аналіз існуючих екологічних нормативів за кордоном, а також оцінку російський діючих СанПіН та ГОСТів. Для оцінки першоъ редакції стандарту були залучені представники компаній-лідерів галузі, а також фахівці-екологи. Вони внесли свої корективи з точки зору виробництва і використання продукції при будівництві.

Новий стандарт дозволить компаніям-виробникам просувати продукцію за рахунок її екологічних характеристик і якості. Зовнішня експертна оцінка внесе ясність до якого екологічному класу належить продукт, проведе диференціацію за категоріями.
Ідентифікатор: 10104