Павільйон з сонячних панелей
Odersun, Frankfurt/Oder

Павільйон з сонячних панелей

На території університету в німецькому місті Потсдамі був побудований сонячний павільйон. Таке визначення він отримав завдяки застосуванню сонячних батарей в ролі конструктивних елементів.

Одноповерхова вузька будівля є платформою для проведення зустрічей та презентацій. Дах і стіни покриті фотоелектричними модулями. Архітекторам з `Ortner і Ortner` вдалося не просто гармонійно вписати сонячні батареї в архітектуру будинку, а зробити їх яскравим елементом дизайну.
`Колони` фотоелектричних модулів чергуються з таким же по ширині цільним склінням. І здалека здається, що це ряд колон стародавньої будівлі. При чому на північній стороні, в зв`язку з відсутністю прямих сонячних променів, були встановлені модулі, які добре працюють при низькій освітленості. Вся електрика, що генерується від будинку, подається в університетську мережу.

Каркас будівлі зроблений з бетону. Він складається з плит і колон. Для стелі використовувався легкий бетон. Поверхня ніяк не оброблялася. Чітко видно відбитки від опалубки. На сірому фоні добре виглядають мідні стіни - зворотна сторона сонячних батарей.

Обща площа будівля складає 250 м2.
Ідентифікатор: 10112