«Фасад in design» - адаптація до екологічності
Метеор

«Фасад in design» - адаптація до екологічності

Міська суєта, сірі багатоповерхівки, автомобілі, що снують, загазовані двори і вулиці набридають, настрій стає все негативніше. У наш час розвиненої індустріалізації все більше людей думає про те, що приходячи додому, вони повинні відпочивати від стрімкого ритму життя, який зараз присутній в більшості сучасних компаній і підприємств. Сьогодні у всьому світі екологічні орієнтири не просто стають популярнішими, вони проникають у всі сфери людського життя. У зв`язку з цим на даний момент одним з актуальних напрямів створення оригінального інтер`єру будинку або квартири стає «еко-дизайн».

Багато хто знаходить вихід в наближенні до природного, натурального - так званий, зелений острівець, де можна насолоджуватися гармонією з природою в оточенні зелені і квітів. Особливо еко тема актуальна для міських жителів мегаполісів, адже в кам`яних стінах так приємно відтворити природні умови. У цьому ключі дизайнери пропонують свої еко-розробки, так як саме в «екологічному» приміщенні людина може відчути всі переваги натуральних матеріалів і дійсно відпочити від задушливого міста.

24-а Національна виставка енергоефективного будівництва і дизайну «Фасад in design - 2012» допоможе тим, хто вирішив вибрати і облаштувати присадибну ділянку, а також тим, хто будує будинок, робить ремонт і створює свій неповторний інтер`єр. На виставці будуть представлені не просто будівельні матеріали та обладнання, а комплексні рішення від вибору ділянки або проекту будівництва до вибору енергоефективних матеріалів і устаткування для декору та дизайну.

В рамках виставки «Фасад in design - 2012» підготовлена &#8203&#8203активна ділова програма, яка буде проходити за трьома основними напрямками: дизайн, будівництво та енергозбереження. Традиційно пройдуть семінари та круглі столи з актуальних проблем будівництва, ділові зустрічі і переговори.

Затребуване сьогодні еко-напрямок в дизайні інтер`єру - це, всупереч існуючій думці, не просто використання зеленої і бежевої гами і традиційних елементів декору - рослин, акваріумів і т.д. Про те, як створити по-справжньому оптимальний, з точки зору екології, життєвий простір в будинку, можна буде дізнатися в рамках заходів для дизайнерів:
- Семінар: «Адаптація житла до нових вимог екологічності», на якому будуть розглянуті питання впливу різних факторів на психічний стан і здоров`я людини, а також використання екологічних матеріалів для внутрішніх робіт. Організатор: Клуб прикладної екології.
- дизайн конференція: «Екологічний дизайн», в ході якої доповідачі розкажуть про передумови та тенденції розвитку еко дизайну, про новітні тенденції в матеріалах і обладнанні, елементах еко інтер`єру, поділяться тонкощами і секретами роботи професіоналів галузі. Організатор: дизайн-студія «Інтер`єр майстер»

Також в рамках ділової програми будуть розкриті актуальні питання будівельної галузі:
- «Металеві каркаси в будівництві: ефективне проектування та захист металоконструкції». Організатор: СК Стройсистема.
- «Все про проектування: новинки, стандарти». Організатор: ТПП Дніпропетровськ.

На сьогоднішній день одним з головних напрямків економічної політики країни є реалізація концепції енергетичної ефективності та енергозбереження. Актуальність даної концепції обумовлена &#8203&#8203необхідністю економити енергетичні ресурси, а також звести до мінімуму витрати підприємств. У цьому році Україна вперше приєдналася до «Європейського тижня енергоефективності» - головної події Європи для розвитку енергетики майбутнього. Зараз на розгляді Верховної Ради України знаходиться проект Закону "Про Особливості бюджетної підтрімкі реалізації заходів з енергозбереження у бюджетних установах, підпріємствах, підпріємствах комунальної власності". Цей Закон повинен відкрити дорогу до залучення інвестицій в проекти енергоефективності. Одержана від реалізації таких проектів економія коштів повинна використовуватися на погашення кредитів. Саме цього вже давно чекають в Україні. Енергозбереження має стати реальним!

Вже не перший рік в Дніпропетровській області ведеться активний пошук та впровадження передових рішень і технологій, що сприяють росту енергоефективності в промисловості, інфраструктурі, ЖКГ, соціальній сфері: «Один із основних пріоритетів обласної влади - енергоефективність, яка є дуже важливим фактором, оскільки інвестиції в енергозбереження та енергоефективність дозволять нам вивільнити додаткові ресурси. Це інвестиції в ріст і добробут кожної родини», - як зазначив Глава Дніпропетровської обласної ради Євген Удод. У зв`язку з актуальністю даної проблеми в рамках виставки буде організовано круглий стіл: «Розвиток мережі малих і середніх підприємств на базі використання сучасних енергозберігаючих технологій місцевого виробництва» за програмою Обласної ради з питань енергозбереження. Організатор: ГО Координаційна екологічний центр. Також відбудеться майстер-клас: «Інноваційні технології утеплення та гідроізоляції». Організатор: ГО Координаційна екологічний центр.

Яскравою подією виставки стане конкурс «Кращий виставковий стенд» серед учасників виставки, за підсумками якого будуть визначені переможці і нагороджені ексклюзивними кубками від виставкової компанії Експо-центр «Метеор».

Також в рамках 24-ї Національної виставки енергоефективного будівництва і дизайну «Фасад in design - 2012» буде проводитись лотерея серед відвідувачів виставки. Кожен відвідувач виставки отримає цінний приз!

Виставка «Фасад in design - 2012» - це прекрасна можливість отримати точну і достовірну інформацію про ринок будівельних матеріалів, останні новинки і розробки провідних вітчизняних компаній і технологіях виробництва. Експозиція виставки охопить все різноманіття будівельних матеріалів для зведення сучасних будівель і конструкцій в нинішніх умовах, а також ремонтних робіт всередині і зовні, продемонструє ключові напрямки в області розробки і впровадження енергозберігаючих матеріалів і технологій, а також у галузі дизайну. Це професійна подія дає відмінну можливість вітчизняним і зарубіжним компаніям позиціонувати своє підприємство на будівельному ринку України, проаналізувати конкурентоспроможність своєї продукції, знайти нових партнерів, здійснити комерційні угоди, ознайомитися з передовими досягненнями сучасних технологій енергоефективного будівництва і дизайну.

Приходьте з 2 по 5 жовтня на виставку «Фасад in design»!
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
Ідентифікатор: 10131