Захист повітроводів від вогню пройшов випробування
Фото: ТехноНіколь

Захист повітроводів від вогню пройшов випробування

Плита мініраловатна, яка виробляється на заводі «Техно» в Черкасах, успішно пройшла випробування Системи вогнезахисту повітроводів і каналів димовидалення.

Методика для випробувань теплоізоляційної продукції компанії «ТехноНІКОЛЬ» відповідає наведеним даним в ДСТУ Б.В.1.1-16:2007 «Захист від вогню. Повітроводи. Методи випробувань на вогнестійкість». Необхідні дослідження проводилися на базі ПП «Випробувальний центр ТЕСТ». Перевірялася плита мінераловатна ТехніНІКОЛЬ Вогнезахист металу. Вона піддавалася впливу вогню більше 180 хвилин при температурі в печі більше 1100 градусів Цельсія.

Крім вогнезахисних характеристик плита забезпечує тепло-та звукоізоляцію воздуховода, а також має стійкість до вібрацій, які присутні в каналах кондиціонування.

Згідно з теоретичними розрахунками система «ТН-Вогнезахист повітроводів» може витримати до 240 хвилин впливом вогнем, але 180 хвилин - максимальна межа вогнестійкості, які вимагають вітчизняні стандарти. Тому випробування обмежилися цим періодом.

Перевірена продукція доповнила існуючий ряд випробуваних вогнезахисних матеріалів - плити для вогнезахисту металевих і бетонних конструкцій.
Ідентифікатор: 10127