Нова система пожежогасіння для дата-центрів
Фото: Siemens

Нова система пожежогасіння для дата-центрів

В області технологій пожежогасіння компанія «Siemens» розробила «тихе» рішення для дата-центрів - Sinorix Silent Extinguishing Technology. Ця технологія гасить пожежі в центрах обробки даних швидко і надійно при порівняно низькому рівні шуму.
Різні дослідження показали, що газові пожежогасіння можуть іноді впливати на жорсткі диски, а в ще більш рідкісних випадках - знищувати дані на них. Компанія та незалежні організації пов`язують це явище з відносно високим рівнем шуму в звичайних газових системах пожежогасіння. Нова розробка Siemens покликана звести ці ризики до нуля.

Технологія складається з нового Sinorix Silent Nozzle і регульованої системи Sinorix CDT.

Sinorix Silent Nozzle призначена для підтримки шуму на порівняно низькому рівні під час гасіння - на рівні, який є безпечним для жорстких дисків, щоб зменшити ризик відмови. Сопла доступні в трьох розмірах і можуть бути встановлені або на стелі, або на стіні.

Sinorix CDT - регульована система пожежогасіння, яка використовує інертні гази (азот і аргон) в якості засобу гасіння. Система зроблена таким чином, що газ виходить під постійним тиском, це запобігає пікам масової витрати і зменшує рівень шуму.
Інертні гази вибрані не даремно. Під час гасіння вони витісняють кисень, не залишають осаду і є електрично нейтральними. Вони безпечні для людей і навколишнього середовища.

Системи пожежогасіння з Sinorix Silent Extinguishing Technology відповідають чинним нормам для цього виду продукції. Новинка підходить як для нових об`єктів, так для модернізації існуючих систем.
Ідентифікатор: 10192