Лаки і фарби без розчинників набирають обертів
Photl.com

Лаки і фарби без розчинників набирають обертів

За даними аналітиків з компанії Ceresana, яка займається дослідження ринків для промисловості, в 2011 році більше половини фарб і лаків по всьому світу були зроблені на водній основі. І ці рішення будуть тільки набирати обертів, оскільки питання забруднення навколишнього середовища залишається актуальним. Багато компаній підхоплюють цей тренд і все більше фарб і лаків на основі розчинників замінюють іншими технологіями.

На додаток до більш екологічно чистих продуктів, багато компаній також працюють над створенням розумних покриттів. Крім своїх декоративних і захисних властивостей, фарби і лаки вносять свій внесок в теплоізоляцію. Бувають самоочисними і антибактеріальними, а також здатні приховувати ряд дефектів під час ремонту. Наукові дослідження спираються на нанотехнології.

Що стосується географії доходів і попиту в цій галузі, то Азіатсько-Тихоокеанський регіон продовжує розширювати свої лідируючі позиції на світовому ринку. Така тенденція збережеться протягом наступних восьми років. Вже близько третини глобальних доходів генерується в цьому регіоні.

За прогнозами, в 2019 році світовий попит на лаки і фарби складе близько 48 млн. тонн.
Ідентифікатор: 10196