У Києві планують побудувати нову гілку метро
Київський метрополітен
ст. Труханів острів, 3D-модель проекту

У Києві планують побудувати нову гілку метро

У столиці міська адміністрація планує розпочати будівництво нової лінії метро в напрямку житлового масиву `Вигурівщина-Троєщина`. Про це повідомив представник Київської міської адміністрації на 3-му Міжнародному інвестиційному бізнес-форумі `Ялтинські ділові зустрічі`. Там же були озвучені цифри щодо цього проекту.

Будівництвом нового метро адміністрація планує розвантажити лівий берег Києва. За попередніми оцінками, вартість будівництва складе 11,2 млрд. грн. За проектом гілка буде складатися з 12 станцій і двох пересадочних вузлів. Роботи планую розбити на 2 етапи (7 млрд. грн. та 4,2 млрд. грн. відповідно) і закінчити в 2017 році.

Зараз адміністрація веде активний пошук інвестора, який відповідатиме за фінансування, будівництво, купівлю обладнання та контролювання процесу. КМДА, зі свого боку, бере на себе зобов`язання щодо вирішення земельних питань, надання активів, регулювання тарифів і контроль за виконанням інвестором зобов`язань перед киянами.

Також, в рамках бізнес-форуму був представлений проект будівництва ділового містечка `Київ-Сіті`, який, за планами адміністрації, зможе створити 30-80 тис. робочих місць і вивести транспортні потоки з центру столиці, тим самим розвантаживши його.
Ідентифікатор: 10207