Введена в експлуатацію найбільша в Україні вітроелектростанція

Введена в експлуатацію найбільша в Україні вітроелектростанція

У Запорізькій області була введена в експлуатацію Ботієвська вітроелектростанція, яка налічує 19 вітряних установок і вважається найбільшим подібним об`єктом в Україні. Інвестором виступила енергетична компанія України - ДТЕК. Це перший проект компанії в сфері альтернативної енергетики.

За словами компанії, вже перші кіловат-години надійшли в мережі «Запоріжжяобленерго». До кінця цього місяця планують також встановити ще 11 вітряних турбін. На цьому буде завершено будівництво першої черги, потужність якої складе 90 МВт.

Потужність другої черги буде 110 МВт. Її планують запустити до кінця 2013 року. Очікується, що після виходу на проектну потужність в 200 МВт, Ботієвська вітроелектростанція буде генерувати 686 ГВт. год електроенергії щорічно. Цією електроенергії достатньо для забезпечення 960 000 сімей.

Інвестиції в будівництво ВЕС складуть понад 350 млн. євро. Вітряні турбіни для першої черги зроблені Vestas Deutschland, німецьким підрозділом датської компанії Vestas Wind Systems AS - світового лідера і найстарішого виробника вітряних турбін.
Також компанія паралельно веде будівництво ще двох ВЕС в цьому регіоні - Приморської та Бердянської. Три вітроелектростанції будуть складати вітропарк «ДТЕК Приазовський» із загальною потужністю 550 МВт. Введення в експлуатацію майбутнього вітропарку планується до кінця 2015 року. Сумарні інвестиції складуть 900 млн. євро.
Ідентифікатор: 10215