Українським архітекторам була представлена ​​«цифрова» вода
Фото: ExpoMuseum

Українським архітекторам була представлена ​​«цифрова» вода

У Києві пройшов майстер-клас іспанського архітектора Хуана Карретеро Ллоренте «Урбаністика 21 століття: вода в міському просторі», в рамках якого пан Ллоренте поділився досвідом в області «архітектури води», а також представив інноваційну технологію, розроблену компанією «Lumiartecnia International» - Цифрова вода.

Розвиток цифрових технологій дозволило компанії «Lumiartecnia International» (належить панові Ллоренте) створити новий тип дисплеїв, для яких було введено нове поняття - «Цифрова Вода» (Digital Water).
Цифрова Вода - потужне програмне забезпечення з інтерфейсом управління для створення нового типу водних дисплеїв, які вимагають складних розрахунків і електроніки для управління, нових видів швидких і надійних клапанів, кольорового світлодіодного підсвічування і нового покоління інтерактивних пристроїв.

Показовим об`єктом є «Digital Water Pavilion», який було розроблено для демонстрації різних можливостей нової технології в рамках Міжнародної виставки води Expoagua Zaragoza в 2008 році.
Дах павільйону динамічний. Він піднімається і опускає за допомогою дванадцяти гідравлічних поршнів, тому важливо було застосовувати гнучкі рішення, які гідно витримали б подібну експлуатацію.
Водна завіса 120 м в довжину, яка здатна формувати зображення і різну інформацію, створена з трьох тисяч близько розташованих електромагнітних клапанів, які відкриваються і закриваються з високою частотою, декількох десятків водних насосів і системи управління.

Технологія дозволяє формувати стіни різної форми, створювати лабіринти, передавати інформацію, виступаючи інформаційним дисплеєм, або створювати картини, виступати у вигляді дверного отвору. Вона інтерактивна і за допомогою спеціального програмного додатка можна створювати зображення та відправляти системі для втілення їх у життя. Також водні стіни є улюбленим місцем розваги для дітей, тому багато уваги приділяється фільтрації води, яка рециркулює в системі. Звичайно, її не рекомендують пити, але вона абсолютно безпечна, якщо потрапляє в дитячий організм.

Це система для зовнішнього застосування, тому вона добре переносить дощ, вітер, спеку і невеликий холод (до нульових температур). Якщо вітер дуже сильний, то спрацьовують датчики і автоматично зупиняють воду, щоб не доставляти дискомфорту оточуючим людям.

На заході Хуан Карретеро Ллоренте продемонстрував реалізовані проекти із застосуванням цифрового водного завіси і ще один напрямок діяльності компанії в області цифрової води - 3D-фонтани.

Організаторами зустрічі для архітекторів виступили компанія «Гідромонтаж» і журнал «Дім і Інтер`єр». Це не перший подібний проект компаній і, як повідомляють представники компанія, не останній.
Ідентифікатор: 10219