Будинок з металу і скла
Ken`ichi Suzuki

Будинок з металу і скла

Японські архітектори продовжують дивувати нас проектами приватних будинків. Будинок `House in Rokko` розташований в місті Кобе на півдні Японії і являє собою поєднання скла і металу.

Гориста місцевість ділянки диктувала свої умови. І, оскільки, до місця робіт не можна було підтягнути будівельну техніку, то фундамент копали вручну. Також будівельники були обмежені по вазі матеріалу для перевезення - не більше 100 кг. Тому каркас будівлі зводився із двутавров 100х100 мм.

Сильний ухил гори дозволив не сильно турбується про сторонні погляди на рівні першого поверху, тому архітектори `Tato architects` зробили його повністю скляним, відкриваючи прекрасний вид на навколишню природу. Відповідно в цьому приміщенні були виділені зони, які не вимагають підвищеної уваги до приватності: кухня, їдальня, вітальня і гараж для велосипеда. Перший поверх не поділяли перегородками, щоб не зіпсувати ефект відкритості. Більш приватні приміщення такі, як: спальня, гардеробна і ванна кімната, розташували на другому поверсі. Другий поверх оточує тераса, яка в літній час також повинна створювати додаткову тінь для першого відкритого поверху.

Площа ділянки становить 295,31 м2.
Площа пятна будівлі - 56 м2.
На зведення будинку знадобилося всього близько 4 місяців.
Ідентифікатор: 10228