Компанія «Еластокам» відкриває Технічний центр під Санкт-Петербургом
Фото: BASF

Компанія «Еластокам» відкриває Технічний центр під Санкт-Петербургом

Сьогодні в м. Всеволожськ Ленінградської області відбулося урочисте відкриття першого в Росії Технічного центру компанії «Еластокам», спільного підприємства BASF Polyurethanes GmbH та ВАТ «Нижнекамскнефтехим». Відкриття Технічного центру дозволить забезпечити клієнтам, переробним поліуретанові матеріали, комплексний сервіс у галузі продажів і технологій. Як і виробництво в Нижньокамську, яка приступила до операційної діяльності в 2000 році, ця майданчик стане частиною спільного підприємства BASF Polyurethanes GmbH з ВАТ «Нижнекамскнефтехим» (НКНХ). На території 2000 кв. метрів крім технічного центру розмістилися офісні приміщення, склад і дослідна лабораторія.

Технічний центр поблизу Санкт-Петербурга покликаний надавати повний комерційний і технічний сервіс клієнтам «Еластокам» в Росії, Казахстані, Узбекистані та інших країнах СНД. Устаткування центру дозволить тестувати ПУ матеріали для всіх галузей застосування: автомобілебудування, будівництво (теплоізоляція методом напилення, виробництво труб, холодильників, сендвіч-панелей), меблеве виробництво. Пріоритетними напрямками діяльності центру будуть виступати автомобілебудування, будівництво і CASE (Покриття, Адгезиви, Герметики, Еластоміри). На базі центру також будуть проводитися навчальні програми та практичні семінари для клієнтів та партнерів компанії.

За 12 років присутності на російському ринку компанія «Еластокам» накопичила великі знання про потреби та складнощі, з якими стикаються російські переробники поліуретанових матеріалів. При безпосередній взаємодії з російськими споживачами фахівці компанії успішно розробили ряд ПУ систем, оптимально адаптованих до специфіки виробничого процесу на конкретних підприємствах. Серед них - система «Еластопор Н 2100/74», успішно вживана для ізоляції нафтопроводів, система «Elastocool 2030/145», що відповідає комплексу технічних вимог російських виробників холодильного обладнання.

Завдяки діяльності нового Технічного центру фахівці компанії «Еластокам» зможуть ще більш оперативно реагувати на потреби клієнтів і розробляти поліуретанові рішення, максимально враховуючи вимоги окремих галузей і конкретних замовників. Компанія зможе пропонувати клієнтам передові технології, які тільки `виходять із лабораторії`, забезпечувати високий контроль якості продуктів і комплексний технічний сервіс.

 «Інвестиції в створення Технічного центру в Росії підкреслюють особливе значення даного регіону для компанії BASF і демонструють нашим локальним замовникам, що ми хочемо бути пріоритетним партнером і оптимально задовольняти їх індивідуальні вимоги, - заявив Раймар Ян (Raimar Jahn), Президент BASF Polyurethanes. - Це черговий крок в області реалізації нашої ефективної міжнародної стратегії по відкриттю локальних технічних центрів і виробничих майданчиків поблизу замовників, що покликане посилити нашу лідируючу позицію на ринку поліуретанів ».

Доктор Уве Хартвіг (Dr. Uwe Hartwig), перший віце-президент BASF Polyurethanes Europe, підкреслив: «Цей додатковий об`єкт продовжить зміцнювати наші партнерські відносини з російськими клієнтами, особливо в Санкт-Петербурзі та Північно-Західному регіоні. Таким чином, ми створюємо ідеальну основу для успіху наших клієнтів на швидко зростаючому ринку переробки поліуретанів ».

Володимир Бусигін, генеральний директор ВАТ «Нижнекамскнефтехим», зазначив: «Відкриття Технічного центру ще більше зміцнить наші партнерські відносини, які з моменту створення спільного підприємства в 2000 році і до цього дня відрізняються надійністю, високим рівнем довіри та конструктивним характером взаємин. Забезпечення повного технічного і комерційного сервісу для переробників поліуретанових систем допоможе підвищити конкурентоспроможність продукції «Еластокама» на внутрішньому і зовнішньому ринках і послужить міцною основою для подальшого плідного співробітництва наших колективів ».
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
Ідентифікатор: 10267