Сибур збільшив виробництво спіненого полістиролу
Фото: Сибур

Сибур збільшив виробництво спіненого полістиролу

У прес-центрі компанії «Сибур» повідомили про введення в експлуатацію другої черги виробництва спіненого полістиролу, який випускається під ТМ Alphapor - рішення для будівельної ізоляції. Офіційне відкриття відбулося 30 жовтня 2012 року на виробничому майданчику в Пермі, Россія.

Запуск другої виробничої лінії вивів завод на проектну потужність - 100 тисяч тонн на рік. Тим самим був завершено створення в Пермі стірольного ланцюжка, який включає в себе виробництво етилбензолу, стиролу і спіненого полістиролу.
На першому етапі створення такого ланцюжка компанія «Сибур» ввела в експлуатацію виробництво стиролу потужністю 135 тисяч тонн на рік і етилбензолу - 220 тисяч тонн на рік, а також провела будівництво першої черги виробництва спіненого полістиролу потужністю 50 тисяч тонн на рік.

Інвестиції для запуску виробництва полістиролу склали 130 млн. доларів, а створення всього стірольного ланцюжка обійшлося компанії в 270 млн. доларів.

Спінений полістирол Alphapor виготовляється за австрійською технологією і відповідає суворим європейським нормам. Продукція застосовується при виробництві будівельної теплоізоляції, незнімної опалубки, упаковки, побутової техніки та ін. І, як стверджують у компанії, ізоляція з Alphapor дозволяє знизити витрату енергії до 40% при правильному застосуванні.
Ідентифікатор: 10288