Новий гнучкий захист бетону
Фото: BASF

Новий гнучкий захист бетону

Концерн BASF розробив дуже гнучку однокомпонентну мембрану для гідроізоляційного захисту бетону для європейського ринку.
Masterseal 6100 FX являє собою легку цементну мембрану з швидким затвердінням, яка розрахована на застосування для внутрішніх і зовнішніх покриттів, як водонепроникна підкладка для водозахисних споруд. Нова розробка захищає поверхню від карбонізації та хлорідіну. Його склад дозволяє застосовувати на поверхнях, які будуть постійно контактувати з водою, і для підвалів.

Як стверджують у компанії, упаковка Masterseal 6100 FX вагою 15 кг є заміною 25 кілограмового пакета відповідного двокомпонентного продукту, який також вимагає 10 літрів рідких полімерів. Цей факт дозволяє компанії акцентувати увагу на економії простору для зберігання і транспортування.

До переваг також відносить зменшення часу простою завдяки швидкому затвердінню. Згідно з даними BASF, покриття Masterseal 6100 FX товщиною 2 мм витримує тиск води до п`яти бар і зберігає свої властивості і еластичність навіть при мінус десяти градусів за Цельсієм. Висока міцність матеріалу сприяє тому, що при низьких температурах він не стає ламким або стискається і тріскається. Час простою між двома шарами скорочено до двох годин.

Матеріал розроблено у відповідності зі стандартом LEED. Матеріал не має запаху аміаку, тому може бути застосований в закритих приміщеннях в робочий час.

LEED (пер. Лідерство в енергетиці та екологічному дизайні) - стандарт, який розроблений в США Green Building Council.
Ідентифікатор: 10306