«Кнауф Інсулейшн Україна» взяла участь в круглому столі з Прем`єр-міністром М. Азаровим
Фото: Кнауф Інсулейшн Україна

«Кнауф Інсулейшн Україна» взяла участь в круглому столі з Прем`єр-міністром М. Азаровим

Андрій Павлик, директор «Кнауф Інсулейшн Україна», в круглому столі з Прем`єр-міністром України Миколою Азаровим поділився баченням про питання енергоефективності в Україні.

18 січня в Клубі Кабінету Міністрів України відбувся круглий стіл представників бізнесу з Прем`єр-міністром України Миколою Азаровим. На зустрічі обговорювалися актуальні питання захисту прав інвесторів, представники різних секторів бізнесу висловили свої пропозиції щодо поліпшення інвестиційного клімату в країні. Зокрема, були порушені проблеми банківського, митного, енергетичного та будівельного секторів, харчової промисловості, інформаційних технологій та комунікацій, рітейлу й інших сфер економіки.

Андрій Павлик, директор «Кнауф Інсулейшн Україна», у своєму виступі розповів про необхідність розвитку сфери будівництва житлових і комерційних будівель. За його словами, інвестиції в реконструкцію і термомодернізацію існуючих будівель і споруд, які не відповідають нормам по енергоефективності, в результаті повернуться в п`ятикратному розмірі.

«Особливу увагу уряду та профільним міністерствам у 2013 р. потрібно звертати на відпрацювання механізмів фінансування проектів реконструкції та комплексної термомодернізації будівель і споруд. Завдання уряду в цьому питанні ми бачимо в тому, щоб прийняти до уваги досвід Європи та СНД і запропонувати для України найбільш релевантну модель», - зазначив Андрій Павлик під час свого виступу.

У європейських країнах постійно створюються і удосконалюються умови для розвитку потенціалу енергоефективності. Андрій Павлик зазначив, що першою і найбільш значною законодавчою ініціативою, покликаною створити умови для реального впровадження енергоефективних технологій в будівлях стала «Директива про енергоефективність будівель і споруд» (EPBD). Цей документ регламентує обмеження енерговитрат в будівлях і терміни, протягом яких ці втрати повинні бути усунені. «Норми EPBD обов`язкові для впровадження усіма країнами-членами європейської спільноти. Для виконання зобов`язань, уряди країн ЄС розробили локальні програми, які стимулюють та надають державну підтримку тим громадянам, які вирішили модернізувати своє житло. Нова Директива щодо енергоефективності (Energy Efficiency Directive) була розглянута Європейською Комісією у 2012 році. Вона покликана допомогти ЄС досягти своїх цілей по збереженню клімату і економічного зростання шляхом видалення ринкових бар`єрів для підвищення енергоефективності, застосовуючи комплекс заходів економії енергії», - додав він.

Також він зазначив, що формування сприятливого інвестиційного клімату та позитивного іміджу країни на міжнародному рівні, стабілізація економіки в цілому стане додатковими аргументами для інвестування в розвиток бізнесу в Україні.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
+3044391172 XX XX +3044 391 17 27
+3044391172 XX XX +3044 391 17 29
Ідентифікатор: 10454