Lafarge робить цемент більш екологічним
Фото: Lafarge

Lafarge робить цемент більш екологічним

Як повідомили в прес-центрі «Lafarge», компанія розробила клінкер нового покоління з низьким вмістом вуглецю, а також провела промислові випробування новинки. Нова продукція випускається компанією під ТМ Aether.

Оскільки клінкер є основним компонентом для виробництва цементу, то застосування матеріалів з низькою вуглецевою складовою дозволить знизити вуглецевий слід продукції на виході.

На заводі Lafarge в плині 10-денного періоду вдалося виготовити 10 000 тонн клінкеру Aether, що підтверджує можливість промислового виробництва з використанням традиційної сировини. Цемент, який містить нові покоління клінкерів, має схожі властивості звичайного портландцементу і може бути зроблений на традиційних заводах після незначної коригування процесу.

Як стверджують фахівці компанії, зменшення вмісту вапняку в сировинній суміші, більш низькі температури горіння (близько 1300 0C) під час виробництва і більш простий помол, на який витрачається менше енергії, дозволяють знизити викиди СО2 на 25-30%.

Цей проект отримав підтримку Європейського Союзу в рамках програми «Life +» - фінансові інструменти для підтримки екологічних проектів.
Ідентифікатор: 10584