Вітрова енергетика прийшла до величезних накопичувачам
Robert Bosch GmbH

Вітрова енергетика прийшла до величезних накопичувачам

Компанія Robert Bosch GmbH планує створити акумулятор розміром з невеликий спортивний зал.

Раніше, вся отримана енергія від вітрових установок прямувала в мережу, що, в свою чергу, породжувало дві проблеми: що робити з надлишками енергії в пік роботи вітрових генераторів і де брати енергію в безвітряні періоди. Одним з виходів є накопичення енергії і виведення її в мережу у міру потреби. Саме до такого рішення прийшли фахівці в компанії Robert Bosch GmbH, яка збирається створити величезний акумулятор на півночі Німеччини. Він буде зберігати енергію, що генерується вітроелектростанції в Braderup.

Спеціально для цього компанія Robert Bosch GmbH і спільнота вітрового парку у веденні BWP Braderup-Tinningstedt GmbH створять компанію Energiespeicher Nord GmbH, в обов'язки якої входитиме будівництво та експлуатація гігантської батареї. Її ємність складе чотири мегават-годин. Цього достатньо для живлення близько 400 будинків на одну родину в перебігу дня.

Площа будівлі по акумулятор складе 600 м2. У планах компанії встановити також фотоелектричну систему на дах будівлі, щоб використовувати додаткову енергію. Запуск батареї в експлуатацію заплановано у грудні цього року.
Ідентифікатор: 10652