Зеленим будівництвом в Україні тепер будуть займатися системно
Фото предоставлено компанией Кнауф Інсулейшн Україна

Зеленим будівництвом в Україні тепер будуть займатися системно

24 травня компанія «Кнауф Інсулейшн Україна» взяла участь у першому брифінгу Української Ради з Зеленому Будівництву (UaGBC).

Представники UaGBC починають активну роботу з популяризації принципів зеленого будівництва як у професійному середовищі, так і в суспільстві в цілому.

Головними завданнями Української Ради стане об'єднання фахівців різних галузей для просування зеленого будівництва в Україні, навчання фахівців зеленим стандартам, розробка національного зеленого стандарту, а також розвиток ринку екологічних матеріалів. Рада позиціонує зелене будівництво як раціональний підхід, який якщо впроваджувати на етапі проектування будівлі дає можливість значно скоротити експлуатаційні витрати під час експлуатації будівлі - економія становить 20-30%.

Під час брифінгу представники UaGBC поділилися планами Ради на 2013-2014 рр.. Серед них експерти відзначили щомісячні семінари та лекції з проектування та будівництва зелених об'єктів, тренінг по системі сертифікації будівель DGNB, а також розробка національного зеленого стандарту.

«Українська рада по зеленому будівництву стане сполучною ланкою між професійними колами в Україні та Всесвітньою Радою з Зеленого Будівництва, буде активно впроваджувати досвід Всесвітньої ради, у якого за 11 років існування є чому вчитися і що запозичити. Цей досвід дозволить Раді розробити національний «зелений» стандарт з урахуванням українських реалій, особливостей будівництва, клімату, а також законодавчої бази », - зазначив Станіслав Шульга, виконавчий директор UaGBC.

 Ганна Духно, менеджер з розвитку бізнесу в Україні, Білорусі, Молдові та Закавказзі «Кнауф Інсулейшн», під час заходу поділилася досвідом колег з європейських рад по зеленому будівництву. «Згідно з останніми міжнародними дослідженнями робота в зеленому будинку дозволяє підвищити загальну продуктивність персоналу на 18%, скоротити кількість лікарняних на 8,5%, знизити споживання енергоресурсів до 40%. Також впровадження принципів зеленого будівництва підвищує вартість активів, так як власник будівлі може дозволити собі підвищити орендні ставки до 25%, в той час, як рівень заповнюваності збільшується на 23%. Крім того, зелений сертифікат дозволяє виділитися на тлі інших пропозицій з оренди », - поділилася даними свіжих досліджень менеджер з розвитку бізнесу.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
+3044391172 XX XX +3044 391 17 27
+3044391172 XX XX +3044 391 17 29
Ідентифікатор: 10959