Нове теплоізоляційне рішення від BASF
Фото: BASF
Концерн BASF розробив нове покоління високоефективної ізоляції з нанометровими розмірами пор. Ідея полягає зменшенні розмірів пор до тих пір, поки вони не будуть сумірні довжині вільного пробігу молекул газу.

Нове теплоізоляційне рішення від BASF

Як повідомили в прес-центрі BASF, фахівці компанії розробили новий високоефективний ізоляційний матеріал, який надійде в продаж у найближчі роки.

Як зазначив д-р Марк Фрике, керівник лабораторії досліджень вдосконалених матеріалів і систем: «Новий ізоляційний матеріал буде представляти собою індивідуальне рішення, що відповідає конкретним потребам замовників BASF. За рахунок коригування хімічного складу даний продукт можна модифікувати - з тим, щоб він відповідав вимогам в різних областях застосування. Ми прагнули отримати високоефективний ізоляційний матеріал, зручний для обробки, що відкриває найширші можливості для проектних рішень. Тепер ми зможемо працювати в тих сегментах, де до теперішнього часу створення теплоізоляції стикалося з великими складнощами; мова йде, наприклад, про модернізацію старих будівель, і про обробку інтер'єрів».

Новинка буде випускатися у вигляді готових поліуретанових панелей. Серед привабливих особливостей матеріалу - високі теплоізоляційні показники, невелика товщина і легкість, які дозволять економити корисний простір. Зручність в роботі також додає привабливості розробці, а хороша перероблюваність дозволяє створювати складні конструктивні рішення.

Новий продукт має коефіцієнт теплопровідності 16 мВт/м*К (стандартний показник теплопровідності варіюється від 21 до 40 мВт/м*К - за даними фахівців BASF) завдяки оптимальному розміру пір.

Основні галузі застосування нової теплоізоляції - будівництво, в тому числі він ідеально підходить для реконструкції приміщень, і виробництво холодильної техніки.

Розробка поки знаходиться на «пілотному» етапі і в другій половині 2014 будуть виготовлені перші партії зразків на експериментальній установці в м. Лемферде.
Ідентифікатор: 11076