Попит на поліуретан продовжить зростання протягом декількох років

Попит на поліуретан продовжить зростання протягом декількох років

За даними аналітиків Ceresana (дослідження ринків для промисловості) світовий попит на поліуретани (ПУ) продовжить зростання протягом декількох років. Це пов'язано з підвищенням значущості енергоефективності для будівель, транспортних засобів та електричних пристроїв, що, у свою чергу, веде до підвищення використання ПУ в якості ізолятора.

Світовий попит на ПУ в середньому збільшиться на 4,5% на рік. Такі темпи в основному підтримуються через появу нових областей застосування матеріалу. Цьому сприяють довговічність, універсальність і стабільність розмірів при порівняно невеликій ціні. Основними галузями застосування є: теплоізоляція будинків, охолодження і холодильні установки, меблі, постіль, взуття, транспортні засоби, лаки, клей, різні покриття і гума.
Дохід від продажу поліуретанів досягне 80 млрд. доларів США до 2020 року.

Основним регіоном споживання ПУ залишиться Азіатсько-Тихоокеанський, через насиченість ринків промислово розвинених країн. Найбільш важливим двигуном зростання попиту є Китай.

Обсяг ринку (8,8 млн. тонн) до 2020 року збільшиться більш ніж на 3 млн. тонн. 81% нових виробничих площ запустять в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні.
Подготовлено по материалам www.ceresana.com.
Ідентифікатор: 11191