Світлодіодне освітлення набирає обертів
Фото: BAU.ua

Світлодіодне освітлення набирає обертів

Ринок освітлення світлодіодами демонструє активне зростання. Про це розповів Берхольд Вельтхаус, директор з маркетингу Philips «Світлові рішення» в Росії та СНД, під час роад-шоу «Дивися, що може світло!». На думку фахівців компанії на ринку освітлення майбутнє саме за світлодіодними рішеннями, які відповідають вимогам по збереженню енергії та навколишнього середовища.

За даними глобальної консалтингової компанії «McKinsey & Company» вже до 2016 року LED ринок досягне 41%, в ​​той час, як в 2010 його обсяг становив 10%. У довгостроковій перспективі цифровий світло стане базовою інфраструктурою: до 2020 року світлодіодне освітлення буде займати 59%. Йдеться про підсвічування техніки (монітори, дисплеї та ін), загальне і в автомобільне освітлення.

Ці показники корелюють з планами Philips. Вже в 2012 році частка продажів LED продукції в компанії склала 22 % (78% традиційне освітлення), а до 2015 року планують продавати 45% світлодіодних товарів. Відповідно це відбивається в співвідношенні інвестицій: близько 16 % і 2 % від продажів припадає на світлодіоди і традиційні продукти відповідно.

Компанія не тільки пропонує кінцеву продукцію, а й бере участь у розробці різних проектів для офісу, промисловості і в архітектурному освітленні. Їх портфель налічує 34000 інсталяцій по всьому світу. Україна також є чим пишатися. Як поділився Ельман Мусаєв, глава Philips «Світлові рішення» в Україні, в 2012 році в нашій країні побудована перша теплиця зі світлодіодним освітленням. І цього року ця технологія поширюється по всім представництвам.
Ідентифікатор: 11334