Черепиця для генерації енергії
Фото: SolTech Energy
Найбільша інсталяція для початкової школи Malmsjö в місті Botkyrka на півдні від Стокгольма.

Черепиця для генерації енергії

Для гармонійної інтеграції сонячного опалення в існуючу покрівлю будинку, була розроблена SolTech System. Рішення освоєне шведською компанією «SolTech Energy AB».

Черепиця SolTech System виготовлена ​​зі скла і пропускає сонячні промені, тепло від яких поглинається спеціальною повехнею. Отримана енергія інтегрується при в існуючу систему опалення будівлі або електромережі (SolTech Power).

SolTech System виконана в трьох версіях:
- SolTech Alfa - підходить для повітряних систем опалення та низькотемпературних систем.
- SolTech Sigma - геліоустановка. Для традиційних водних систем опалення та нагріву води.
- SolTech Sun - сонячна теплова система для плоских дахів і дахів з невеликим ухилом. Розроблена для країн Середземномор'я і арабських країн.
SolTech Power предназначена для вироблення енергії з використанням сонячних батарей. Її можна паралельно встановлювати з SolTech Alfa і SolTech Sigma.

SolTech System легко інтегрується в існуючу покрівлю замість бетонної або глиняної черепиці. Вона не потребує яскравого сонячного світла і виробляє енергію навіть в похмурі дні. Найкращий ефект досягається на даху, орієнтованому на південь, але південний захід і південний схід дадуть лише незначні втрати.
Оптимальний нахил даху в Північній Європі становить близько 45 градусів, але хороший ефект досягається вже при нахилі 22 градуси. Чим ближче регіон до екватора, тим менший нахил потрібен.

Система SolTech System має термін служби більше 40 років. Після окупності витрат на її установку і інтеграцію, одержувана енергія стає безкоштовною, оскільки у системи дуже низька вартість експлуатації.
Ідентифікатор: 11470