Для штрафування забудовників досить рекомендованого листа, - ДАБІ
Фото: SOLID Group
«Доказом фактичного отримання раніше було повідомлення від Укрпошти, що суб'єкт-правопорушник його отримав. На сьогоднішній день, фактичним підтвердженням є чек про направлення рекомендованої кореспонденції на адресу правопорушника.» - Андрій Олексієнко

Для штрафування забудовників досить рекомендованого листа, - ДАБІ

Кабміном затверджено постанову, в якій зазначено, що для притягнення до відповідальності забудовника досить відправлення рекомендованого листа з протоколом, постановою або іншими документами, які підтверджують факт правопорушення. Необов'язковим є факт отримання такого листа суб'єктом містобудування. Про це розповів заступник начальника Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у м. Києві Іван Олексієнко, під час конференції «Як узгодити проект в нових умовах».

Йдеться про постанову «Про внесення змін до Порядку накладення штрафів за правопорушення у сфері містобудівної діяльності», яке вийшло другого жовтня. І фактичним підтвердженням тепер виступає чек про направлення рекомендованого листа на адресу забудовника.

Також, якщо забудовник відмовляється від проведення перевірки Госархістройіспекціі і не вказує свою адресу, в цьому випадку представник інспекції звертається до Єдиного державного реєстру юридичних осіб. У Реєстрі береться вказаний там адресу і на нього висилаються необхідні документи. Доповнив заступник начальника Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у місті Києві, Іван Олексієнко.

Ситуацію прокоментував представник бізнесу і один з організаторів конференції - генеральний директор SOLID Group Ігор Гур'єв. Оскільки фактично на будівельному ринку України був введений декларативний принцип, то підвищення відповідальності забудовників - виправданий крок. Адже йдеться про потенційно небезпечних для життя людей об'єктах. Єдино, відповідальність має бути доцільною і сумірною.
Ідентифікатор: 11486