Як вираховують тарифи в ЖКГ
Afonya
лічильник

Як вираховують тарифи в ЖКГ

Тарифи ЖКГ ростуть, а якість послуг чому те не поліпшується. І ось одна з причин.
Багато керуючі компанії в сфері ЖКГ працюють виключно на кишені своїх засновників. Виходячи із судової практики по спорам ЖКГ фахівці склали рейтинг характерних схем обману:
- перше місце в рейтингу штучне завищення вартості послуг ;
- махінації з капітальним ремонтом ;
- маніпуляції з теплопостачанням ;
Одну з таких шахрайських схем розкрив Юрій Мащенко, це ас, інженер- проектувальник і справжній чоловік. Це виняткова подія, але я переконаний далеко не єдине. Скуштувати плоди нашої необізнаності глобальною кризою освіченості, виїздом наших професіоналів за кордон бюрократи та імпортери обкрадають простих громадян. Так сталося і з постояльцями якоїсь з хрущовок на Преображенській площі, які роками платили більше ніж потрібно МОЕК. У слідстві простого плану співробітників тепломережі, мешканці будинку повинні були 2 000 000 рублів, а оплатили 6 000 000 - різниця очевидна кожному. У будинку Юрія Мащенко, кілька років тому встановили теплоенерго - лічильники. Потрібно зауважити, що будинок незвичайний, це будівля нової групи, які відмінно зберігають тепло. На превеликий подив щомісячні платежі росли як на дріжджах. У подиві про те, що відбувається, Юрій, спуститься в підвал, але побачене просто шокувало. План поставлених труб не відповідав ні яким кордонів, а дані приладів обліку споживаної теплоенергії не збігався ні з якими точними розрахунками.
При Радянському Союзі Юрій був кращим проектувальників по електроніці у своєму НДІ. Повним абсурдом було таке велике споживання теплоенергії, такої маленької багатоповерхівкою!
Юрій зібрав однодумців разом з якими провів загальнобудинкові збори, де одноголосно прийняли рішення не платити. МОЕК непередбачливо звернувся до суду, що потрібно було Юрію. На першому судовому засіданні прояснилися нові шокуючі подробиці - нашому фахівцеві в руки потрапило безліч документів, цифр, таблиць, схем і планів. А так же з'ясувалося, що кілька будинків, з особистими лічильниками були запитані в одну загальну трубу (замість особистих), а найцікавіше, співробітники тепломережі примудрилися живити і велику багатоповерхівку!
Були проведені точні розрахунки і спливли факти, що й індикатори, що говорять про дані на лічильники в підвальних трубах, говорили на користь мешканців будинку! Більше норми були і технічні втрати тепла з труб. Юрій Мащенко здобув перемогу в суді, і мешканці цього будинку на Пріображенке не сплачують теплопостачання.
Попереджений, значить озброєний! Дорогі друзі, будьте пильні і тоді вам не прийдеться переплачувати керуючої компанії.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
+380 562 35 XX XX +380 562 351 281
+380 562 35 XX XX +380 67 634 8603
+380 562 35 XX XX +380 562 351 281
Ідентифікатор: 11482