Семінар про бізнес та сталий розвиток в ЕВА
Фото: Кнауф Інсулейшн Україна

Семінар про бізнес та сталий розвиток в ЕВА

5 грудня комітет виробників мінераловатної ізоляції Європейської Бізнес Асоціації організував семінар для членів Асоціації та представників засобів масової інформації.
Метою семінару було поглиблення знань представників бізнесу в таких питаннях, як корпоративне сталий розвиток, енергоефективність та концепція сталого розвитку в будівництві, сталий розвиток у сфері архітектури.

Спікерами заходу були Аліна Севастюк, керівник відділу розвитку бізнесу компанії KPMG, Ганна Духно, представник Комітету виробників мінераловатної ізоляції і менеджер з розвитку бізнесу компанії «Кнауф Інсулейшн» в Україні, Білорусі, Молдові та Закавказзі, і Тетяна Ернст, архітектор і художник.

Аліна Севастюк поділилася результатами дослідження компанії KPMG про 10 глобальних «мегасил», які створюють ряд проблем і ставлять під загрозу стійкість бізнесу.
Ганна Духно зосередила свою увагу на тенденціях сталого розвитку в будівництві та їх переваги для бізнесу компаній. Зведення «стійких» будівель дає можливість навіть у кризу збільшувати кількість проектів незважаючи на економічний спад, підвищувати рівень комфортності будівель, рівень продуктивності персоналу на 18 %. «Також будівництво стійких будівель дозволяє знижувати операційні витрати на 20-30%, виділятися на тлі інших пропозицій на ринку нерухомості, і що важливо, поєднувати економічний і соціальний ефект», - додала Ганна Духно.

Крім того, спікер розповіла про те, яке значення має не тільки будівля само по собі, а й такі важливі його складові, як тепло- і звукоізоляція, якість навколишнього середовища, освітлення, водопостачання, вентиляція, будматеріали, обслуговування, управління відходами, життєвий цикл. «Професійно розрахована і змонтована теплоізоляція може допомогти знизити потребу в енергії на опалення і кондиціонування приміщень до 80%. Крім цього, досягається кліматичний комфорт в будівлі: за рахунок утеплення огороджувальних конструкцій зберігається тепло взимку і прохолода влітку», - зазначила Ганна Духно.
Про пасивні Екобудівлі, як прикладі застосування принципів сталого розвитку в архітектурі, відвідувачі заходу почули від Тетяни Ернст. Також вона поділилася основними принципами сталого розвитку у сфері архітектури, акцентувавши увагу на максимально ефективному використанням енергетичних, водних та інших ресурсів; зменшенні негативного впливу будівлі на навколишнє середовище і створенні екологічно чистого середовища в будівлі для забезпечення оптимальної життєдіяльності людини.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
+3044391172 XX XX +3044 391 17 27
+3044391172 XX XX +3044 391 17 29
Ідентифікатор: 11563