Питання місяця: "Чи можна робити ремонт взимку?"

Питання місяця: "Чи можна робити ремонт взимку?"

Фахівці нашої компанії все чаші стикаються з питанням: «Чи можна робити ремонт в квартирі взимку?».

Відповісти на це актуальне питання постаралися нижче.

Деякі особливості зимового періоду потрібно просто взяти до уваги, щоб комплекс ремонтно -оздоблювальних робіт увінчався успіхом.
Під час зимового ремонту квартир буває важливо забезпечити оптимальну температуру і вологість у приміщенні.
Слід дочекатися висихання штукатурки на стінах, щоб перейти до наступного етапу обробки. Втім, це важливо і влітку, тільки взимку час висихання може бути більш тривалим.
Потрібно стежити, щоб поверхня не охолоджувалася наскрізним вітром. Створювана при протягах різниця температур в шарах обробки може її пошкодити.
Вікна в кімнатах повинні залишатися закритими протягом усього часу проведення робіт.
Якщо температура в приміщенні низька, що часто буває в новобудовах, то можливе використання теплових гармат. Багато будівельні суміші та фарби випускаються в різних варіантах, один з яких призначений для обробки квартир в холодну пору року. Цей матеріал не втратить властивостей під час транспортування або зберігання в неопалюваному приміщенні. Але якщо такого матеріалу знайти не вдалося, то варто пошукати йому заміну.

Наприклад, при виконанні ремонту квартир часто потрібна нова стяжка підлоги. Взимку цемент буде довго сохнути. Але можна використовувати гіпсоволокнисті листи, що дозволяють змонтувати сухе збірне основу підлоги. Ця робота буде під силу навіть непрофесійному виконавцю. А її якість не поступитися цементу.

Гіпсокартонні конструкції також часто застосовуються для ремонту в зимовий час. Їх можна замінити ОСБ! Підвісні стельові системи можуть бути змонтовані взимку з тим же успіхом, що й улітку. Це ж відноситься і до обшивки стін гіпсокартонними панелями при обробці квартир. Іноді скупий і мінливий зимовий світло, природний або штучний, може змінювати сприйняття відтінків кольору оздоблювальних матеріалів. І з настанням весни тони теплих кольорів - червоного, оранжевого, жовтого - на шпалерах або плитці стануть на вигляд яскравіше, а сині поверхні будуть справляти враження темних.

Зимові оздоблювальні роботи зажадають від виконавців більше часу і терпіння. Але забезпечення їх високої якості цілком можливо. Виконана до Нового року оздоблення квартир буде довго радувати господарів. Для цього потрібно тільки правильно підготуватися і врахувати особливості цього сезону.

Виходячи з усього вищесказаного, слід задуматися над тим, що б зробити собі ремонт взимку. Прикиньте всі «ЗА» і «проти», і «ЗА» буде значно більше.
Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
Показати телефон+380 50 749 5693
Ідентифікатор: 11614